Türkiye bilindiği üzere 24 Haziran'da erken seçime gidiyor. Buna göre İYİ Partinin seçimlere katılıp katılamayacağı halen meçhul şekilde sürerken Yüksek Seçim Kurumu tarafından da kamuoyuna net bir açıklama yapılmadı. Ancak gerekli yasalara bakıldığında İYİ Partinin henüz altı aylık süreyi doldurmamasından dolayı seçimlere katılamayacağı ön görülmektedir.

Buna göre gündeme yeni bir iddia düştü. Bu iddiaya göre İYİ partinin seçimlere girebilmesi için yasal bir düzenlemenin yapılacağı ve bu düzenlemenin ardından İYİ Partinin de seçimlere katılabileceği belirtilmekteydi. Ancak MHP tarafından konunun karşılık bulamaması neticesinde İYİ partinin seçimlere katılmayacağı ön görülmektedir.

MHP İTİRAZ ETTİ DÜZENLEMEDEN VAZGEÇİLDİ!

Gündeme düşen iddiaya göre hükümet 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçime İYİ partinin de katılabilmesi için gerekli 6 aylık süreyi 3 aya düşüreceği belirtilmekteydi. Bu şekilde bir düzenlemenin yapılması ile İYİ partinin de seçimlere katılabileceği bilinmektedir.

Ancak iddiaya göre Milliyetçi Harekat Partisi MHP tarafından ilgili düzenlemenin karşılık bulmaması neticesi ve talebi ile hükümetin düzenlemeyi yapmaktan vazgeçtiği belirtiliyor. Eğer ilgili düzenlemeler yapılmaz ise İYİ Partinin 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek olan erken seçime büyük bir ihtimal ile katılamayacağı ön görülmektedir.