Cumhuriyet Halk Partisi bilindiği üzere İYİ Partinin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçime katılabilmesi için İYİ Parti'ye 15 milletvekili göndermişti. Halı hazırda İYİ Partinin bulunan 5 vekiline 15 vekilin daha eklenmesi ile seçimlere katılabilir olma durumu kesinleşmişti.

Bu ittifakın ardından Cumhuriyet Halk Partisi CHP ile İYİ Parti arasında sıklıkla görüşmeler yapıldı ancak Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olmaktan vazgeçmedi. Bunun üzerine İYİ Parti, CHP'ye resti çekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener cepehsinden yapılan açıklama ile CHP'den gönderilen 15 milletvekili sayesinde değil 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığına aday olacağını belirtti. Peki Cumhuriyet Halk Partisi CHP'den istifa edip İYİ Partiye geçen 15 isim yeniden CHP'ye mi dönecek?

15 VEKİLİN GERİ DÖNMESİ BEKLENİYOR!

Geçtiğimiz günlerde 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçimlere İYİ Partinin de katılabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi CHP'den istifa edip İYİ Partiye geçen 15 milletvekilinin İYİ Partinin resti çekmesi ile yeniden CHP'ye dönmesi beklenmektedir. Bilindiği üzere bu girişim CHP tarafından alınan bir ortak karar olarak bilinmekteydi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sıklıkla gündeme getirdiği ve bu durumun yanlış olduğu belirtilmekteydi.

İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi CHP arasında yaşanan bu gerginlik neticesinde tüm partilerin kendi adaylarını belirlemesi beklenmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına henüz CHP'den ve Saadet Partisinde kim çıkarılacağı belirlenemedi ve seçim gününe her geçen gün daha da yaklaşılıyor.

Editör: TE Bilisim