İşten çıkarma yasağı 3 ay süre ile uzatılarak ücretsiz izine gönderilen çalışanlara aylık 1177 tl maaş ödemesi 3 ay daha sürecek. Peki işsizlik maaşı ödemelerinde de uzatılma yapılacak mı. Sevindirici bir gelişme olmasa da bu konudaki yorumlarınızı paylaşıyoruz.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDEMESİ SÜRESİ UZATILDI;

Koronavirüsün dünya genelindeki ekonomik olarak etkilerine yönelik olarak pek çok destek paketleri açıklanmaya devam ediyor. Türkiye genelinde Hazine ve Maliye Bakanlığı hazırlamış olduğu paketlerle 3 ay boyunca işten çıkarmayı yasakladı. kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izne ödeneği gibi destek paketleri açıklandı. Kamu ve özel sektörde iş alanlarının azalmaya başlaması işsizlik ödeneğinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda sorular sorulmasına neden oldu. Geçtiğimiz gün daha yapılan açıklamaya göre işten çıkarma yasağının ve işsizlik ödemelerinin 3 ay süreyle uzatıldığı açıklandı.

İşsizlik maaşı alan vatandaşlar için yeni gelişme henüz olmasa da sürerim uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. 1080 gün prim olan vatandaş 10 ay, 900 gün prim olan 8 ay, 600 gün prim olan ise 6 ay boyunca işsizlik maaşı ödemesi alıyor. Maaşlar İŞKUR'a bildirilen hesap numaraları üzerinden her ayın 5'ine kadar gerçekleşiyor.

YORUMLAR;

Editör: TE Bilisim