İşte Ak Partinin Tüm Seçim Vaatleri

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’ nde Ak Parti tek başına iktidar olan taraf oldu. Tek başına iktidar olan Ak Parti’ de, seçimlerin bitiminden itibaren vaatler de ön plana çıkmaya başladı. Davutoğlu’ nun yaptığı vaatlerde birçok konu yer alıyordu. Emekli maaşlarında artışlar, asgari ücrette artış, taşeron işçilere kadrolar, sağlık personeli alımları, memurlara, emeklilere ve öğrencilere birçok vaatlerde bulunulmuştu. İşte bu vaatler :

Bu vaatker neticesinde sağlık çalışanlarının özlük haklarında düzenlemelere gidilecek. Özellikle kanser türlerinin önceliği olmak kaydıyla erken teşhisler için testler ve taramalar yapılacak.

Polis memurları için vaatler ise öncelikle ek göstergelere yönelik olacak. Polislerin ek göstergeleri 2200 TL idi. Vaatler neticesinde bu ek göstergeler 3000 TL’ ye çıkarılacak. Bunun ardından da polis memurlarının maaşlarında 240 lira ile 580 lira arasında bir artış olacak.

En dikkat çeken vaatlerden birisi de taşeron işçilere yönelikti. Taşeron olarak çalışan işçilere istihdam vaati verilmişti. Başbakan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve son düzenlemeleri Maliye ve Çalışma Bakanlığı ile yapacaklarını söyledi.

Ayrıca bu vaatlerde atamalardan da yer bulmak mümkün. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 74 bin olarak verilen atama izinlerinin bulunduğunu belirtti ve seçimlerin ardından Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılacağını söylemişti.

Vatani görevini yapmakta olan askerlerimiz de bu vaatlerde unutulmadı. Askerlerimiz için yapılan vaatlerde er ve erbaşların aldıkları harçlıkların 3 katına kadar çıkarılacağı yer alıyordu. Bununla beraber er ve erbaşların maaşları 30 liradan 100 liraya çıkarılacak ve uzman erbaşların ek göstergeleri de 3 bin liraya çıkarılacak.

Emeklilerde bu vaatlerden oldukça memnundu. Çünkü; tüm emeklilere her ay 100 yılda da 1200 lira ek ödeme yapılacak. Bununla beraber de tarım bağkurluları hariç 1000 liranın altında maaş alan emekli artık ülkemizde kalmayacak.

Seçim vaatlerinde öğrencilere ve yeni mezun olan kişilere ise şu vaatler verilmişti. İlk defa işe giren gençlerimizin maaşlarını devlet karşılayacak. Üniversite ve lise mezunu gençlerin de Genel Sağlık Sigortası giderleri 2 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Gençlere de ücretsiz internet kullanımı sağlanacak.