Bilindiği üzere 15 Temmuz'da yurt genelinde şehitleri anma etkinlikleri ve demokrasi nöbetleri tutulacak. Halkın her yerde kolay bir şekilde meydanlara gelebilmesi için bilindiği üzere toplu taşıma araçlarının ücretsiz yapılması istenmekteydi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklanma ile EGO, Ankaray ve Metro seferlerinin 15 Temmuz tarihinde ücretsiz olacağı belirtilmişti. İstanbul'a gözler çevrilmiş ve açıklama yapılması beklenirken sonunda merak ile beklenen açıklama geldi.

AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi cephesinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz 2017 saat: 06.00 ile 17 Temmuz 2017 saat: 06.00 arasındaki tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı belirtildi. Buna göre İstanbul'da yapılacak olan miting, demokrasi nöbeti ve şehitleri anma etkinliklerine şehrin dört bir yanından vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

İstanbul'da yapılacak olan etkinliklere çok sayıda kişinin katılması beklenirken İstanbul Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu bu karar halk tarafından tebrik edilmiş olup miting, nöbet ve şehitleri anma etkinliklerine gelecek olan kişi sayısının daha da artacağı beklenmektedir. Buna göre küçük ve büyük olmak üzere Türkiye'nin diğer belediyeleri tarafından da 15 Temmuz günü ulaşımlarının ücretsiz yapılması talep edilmektedir.

Tüm belediyelerimizin bu konuda duyarlı olması ve 15 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olan şehitleri anma etkinlikleri ile demokrasi nöbetleri alanlarına vatandaşları ücretsiz olarak taşımalarını talep etmekteyiz.

ANKARA EGO 15 TEMMUZ ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ

Editör: TE Bilisim