Ülkemizde bulunan tüm illerin resmi valilik siteleri bulunmakta olup bu siteleri şehir ismi yazıp sonuna .gov.tr koyarak bulabilirsiniz. Valilik siteleri üzerinden önemli detaylar, şehir hakkında yapılan gelişmeler, güvenlik açıklamaları ve alım ilanları gibi bir çok bilgi takip edilebilmektedir. Bugün İstanbul Valiliği tarafından yapılan son dakika duyurusu ile İstanbul Valiliğinin artık Arapça dilinde de yayına başlayacağı belirtildi. Buna göre Arapça bilen tüm bireyler İstanbul Valiliğinin açmış olduğu Arapça internet sitesinden ilgili gelişmeleri kendi dillerine göre okuyabilecek.

ARAPÇA İSTANBUL VALİLİĞİ SİTESİ

İstanbul Valiliğinin resmi internet sitesi her şeyi ile aynı olup ekstradan http://ar.istanbul.gov.tr/ kuruldu. İlgili linki tarayıcılarınızın url bölümüne yapıştırarak sizlerde İstanbul Valiliğinin arapça yayın yapan resmi sayfasına ulaşabilirsiniz.

Buna göre İstanbul Valiliğinin Arapça internet sitesi üzerinden duyuru yapması özellikle sosyal medya üzerinde tartışılan bir konu oldu fakat İstanbul Valiliği bu konuya şöyle bir açıklama yaparak İngilizce yapan internet sitelerinin de olduğu ve bu sitenin http://en.istanbul.gov.tr/ olduğu belirtilerek ek olarak şu anda İstanbul da görevlerine devam etmekte olan tüm konsoloslukların dilleri için İstanbul Valiliğine özel internet sitesi açılacağı ve o dillerde de yayınların yapılacağı belirtildi.

Bu konuda sizlerde görüşlerinizi yorum olarak bizimle paylaşır mısınız?

Editör: TE Bilisim