5 gündür çözülemeyen oy süreciyle alakalı flaş gelişmeler yaşanıyor. İstanbul' un oylarının yeniden sayımıyla alakalı süreç gündeme gelmiş, itiraz başvuruları gerçekleştirilmişti. İtiraz başvurularına yönelik yapılan yeniden sayım işlemlerinde İstanbul' un neredeyse tüm ilçelerinden bahsetmek mümkün olurken, oy farklarına yönelik de açıklamalar gerçekleştirildiği ifade ediliyordu. İstanbul' da oyların yeniden sayılmasıyla alakalı bu gündemde, çeşitli açıklamalar siyasetçiler tarafından yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. 

AK PARTİ İPTAL BAŞVURUSU YAPTI

İstanbul' da seçim sonuçlarının iptal edilmesine yönelik AK Parti tarafından başvuru yapıldı. İstanbul İl Seçim Kurulu başvuruyu reddetti ve seçimin iptal edilmeyeceğine karar kıldı. Bu konu gündemde flaş etkisi yarattı. Konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın da takibinde olduğu bilinirken, siyasetçiler tarafından karar mercihinin YSK olduğu yönünde ifadeler de kullanıldı.

BİNALİ YILDIRIM' DAN AÇIKLAMA GELDİ

Binali Yıldırım, YSK tarafından sürecin yürütüldüğüne, itiraz başvurularını beklemek dışında bir faaliyetin mümkün olmadığına yönelik ifadeler kullandı. Yıldırım açıklamasında " Karşılıklı itirazlar yapılıyor, süreç devam ediyor. Şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. Yüksek Seçim Kurulu süreci yönetecek. Daha sonra da kararlarını açıklayacak" dedi. Oy oranı farkıyla ilgili Yıldırım, "Her an değişiyor, sayım devam ettiği için değişkenlik gösteriyor. Ama aradaki farkın azaldığını görüyoruz. " şeklinde konuştu.

ERDOĞAN' DAN TALİMAT

Oyların yeniden sayılması, itiraz süreçlerinin yönetilmesi noktasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partililere talimat verilerek " Süreç henüz bitmedi. İşi sıkı tutun. İyi organize olun. Eksik ve aksaklıkların olmamasına dikkat edin. Tek bir oy bile çok önemli. " ifadelerine yer verdiği aktarılıyor.