31 Mart 2019 YEREL SEÇİM ANKET SONUÇLARI

Ülkemizde gerçekleştirilecek önemli seçimlerden birisi olan yerel seçimler, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu seçimler Türkiye geneli 08:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bazı bölgelerimizde seçimler 16:00' a kadar sürdürülecek ve belirtilen saatlerden sonra da sandıkların sayma işlemleri yürütülecek. Milyonlarca vatandaşın belediye hizmetlerini seçeceği bu seçimlerde, yapılan anket sonuçlarına göre hangi partiler ve isimler önde? İstanbul, İzmir ve Ankara' da binlerce kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarına değiniyoruz.

İSTANBUL

Ankete katılan vatandaşlara, seçimde hangi partiye veya adaya oy vereceklerine yönelik sorular soruldu. Anketten elde edilen verilere göre bu vatandaşların yüzde 45 oranındaki kesiminin Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım' ı, yüzde 42 oranındaki kesiminin ise Millet İttifakı Ekrem İmamoğlu' yu seçeceklerini ifade ediyorlar.

ANKARA SON DAKİKA ANKET SONUÇLARI

Ankaralılara sorulan yerel seçimler sorularında, ankete katılan vatandaşların yüzde 44 oranındaki kesimi Cumhur İttifakı adayı olan Mehmet Özhaseki' yi seçecekleri, yüzde 43 oranındaki vatandaşların ise Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş' ı seçecekleri yönünde ifadeler aktarılıyor. Ayrıca Ankaralı vatandaşlar arasında ankete katılanlarda yüzde 9 oranındaki kesimin de kararsız olduğu belirtiliyor.

İZMİR ANKET SONUÇLARI

İzmirli vatandaşlar yüzde 50 oranında Millet İttifakı CHP adayı Tunç Soyer' i seçeceklerini belirttiler. Ayrıca bu ankete katılan vatandaşların yüzde 38 oranındaki kesimi ise Nihat Zeybekçi (Cumhur İttifakı) seçimi yapacakları aktarıldı. Aynı anketten elde edilen verilere göre İzmir' de de kararsız vatandaşların oranı yüzde 9 oranında olarak aktarıldı...

Editör: TE Bilisim