Ülkemiz için önemli seçim süreçlerinden birisi olan 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, sona yaklaşılmak üzere. Yapılacak seçimler öncesi anket şirketleri son anketlerini yaparak seçime dair partilere ve vatandaşlara bilgi sağlamaya çalışıyorlar. Anket şirketleri tarafından Türkiye' nin dört bir yanında anketler yapılıyor. Bu anketlerde şüphesiz büyükşehirlerde durumun ne olduğu merak ediliyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gib illerde, önde olan isimlerin; aralarındaki puan farklarının merak edildiğini söylemek mümkün. Çok sayıda anket şirketi tarafından yapılan anketlerde, farklı farklı sonuçlar ortaya çıkarılıyor. Yapılan son anketlerde de ORC araştırma şirketi tarafından bazı veriler ortaya koyuluyor. Bu verilere, il bazlı olarak aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İstanbul' da önde olan isim hangisi? Puan farkı kaç - Ankara' da son durum ne ?

İstanbul' da yapılan seçim anketlerinde Cumhur İttifakı / AK Parti adayı Binali Yıldırım' ın oy oranının % 50,9 olduğu aktarılırken, Millet İttifakı / CHP adayı Ekrem İmamoğlu' nun ise % 46,6 oy oranına sahip olduğu bilgisi veriliyor. Bu anket sonuçlarında diğer adaylara oy verecek olan kişilerin oranının %2,5 olduğu ifade ediliyor. Ankara' da da benzer bir oy oranı yer alıyor. Mehmet Özhaseki' nin Ankara' da 3-4 puan farkla önde olduğu bilgisi veriliyor.

İZMİR ANKET SONUÇLARINDA BÜYÜK FARK

İzmir' in anket sonuçlarında ise iki aday arasında ciddi bir fark olduğu ifade ediliyor. Yapılan anketlere göre Millet İttifakı / CHP adayı Tunç Soyer' in büyük bir farkla önde olduğu aktarılıyor. Tunç Soyer' in oy oranının % 55,6 olduğu bilgisi yapılan anketler doğrultusunda aktarılırken; Cumhur İttifakı / AK Parti adayı Nihat Zeybekçi' nin ise oy oranının % 42,1 olduğu belirtiliyor. Bu iki aday dışındaki isimlere oy vereceklerin oranı ise % 2,3 olarak vurgulanıyor.

ESKİŞEHİR' DE ADAYLAR ARASINDA BÜYÜK ÇEKİŞME VAR

Eskişehir' in Millet İttifakı / CHP adayı Yılmaz Büyükersan' ın oy oranının % 49,6 olduğu bilgisi veriliyor. Cumhur İttifakı' ndan AK Parti adayı Burhan Sakallı' nın oy oranının ise % 48,5 olarak elde edildiği bilgisi veriliyor. Bu iki aday dışındaki isimlere oy verecek vatandaşların oy oranının ise % 1,9 olduğu vurgulanıyor. 1425 kişi ile yüz yüze anket gerçekleştirilerek alınan bu veriler için, 02-04 Mart 2019 tarihleri arasında çalışmaların yapıldığı bilgisi veriliyor.

ANTALYA ANKET SONUÇLARI - SON DURUM ANALİZİ

Antalya' da 01-04 Mart 2019 tarihleri arasında 2596 kişi ile yüzyüze anket yöntemiyle yapılan araştırmada, iki aday arasında ciddi bir rekabetin gerçekleştiği ortaya çıktı. Elde edilen verilere göre Cumhur İttifakı /  AK Parti adayı Menderes Türel' in oy oranının % 48,9 olduğu, Millet İttifakı / CHP adayı Muhittin Böcek' in ise % 46,7 oy oranıyla yer aldığı bildirildi. Bu iki isim dışında oy verecek vatandaşların oranının ise % 4,4 olduğu belirtildi.

ADANA ANKETLERİNDE TAHMİNLER TUTACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

MHP' nin 2014 yılındaki başarısının yeniden tekrarlanacağının düşünüldüğü Adana' da 25 Şubat - 02 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan anketlerde toplam 3500 kişiye, hangi isme oy verecekleri soruldu. Vatandaşlar % 53,9 oy oranıyla Cumhur İttifakı / MHP adayı Hüseyin Sözlü derken, Zeydan Karalar Millet İttifakı / CHP adayının ise oy oranının % 44,3 olarak kaldığı görüldü. İki isim dışında oy verecek vatandaşların oranı ise % 1,8 olarak belirtildi.

2019 YEREL SEÇİMLERİNİ ANLIK OLARAK İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZLA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. TÜM ANKET SONUÇLARI VE SON DURUM BİLGİLERİ MOBİL UYGULAMALARIMIZ ARACILIĞIYLA ERİŞİLEBİLİR DURUMDADIR. AYRICA SEÇİM GÜNÜ DE TÜM SANDIKLARDAN ELDE EDİLECEK VERİLER ANLIK OLARAK MOBİL UYGULAMALARIMIZDAN DUYURULACAKTIR.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim