29 Ekim Cumhuriyet bayramında İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarının, otobüslerinin ücretsiz olup olmayacağına yönelik vatandaşlardan aramalar yapılmaya devam ederken ilgili konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye cephesinden açıklama geldi.

Ücretsiz Olacağı Duyuruldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetmiş olduğu İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ücretsiz olacak. Ücretsiz seferler sabah ilk seferde başlayacak olup akşam 00.00'a kadar devam edecek ve bu süre zarfında vatandaşlar İstanbul Kart kullanmadan toplu taşıma araçlarına binebilecektir. 00.01 ile sonraki seferler yeniden ücretli olacak ve vatandaşların seferlere katılabilmesi için İstanbul Kart kullanması gerekecektir.

Yine Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik seferlerinin de 29 Ekim'de ücretsiz olacağı kamuoyuna son dakika bilgisi olarak paylaşıldı.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarının bedava olmasına karar verilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm toplu taşıma araçlarını 1 kuruş olarak belirledi.