Dün akşam saatlerinde İstanbul ilinde 3.8 şiddetinde deprem sonrasına bir çok vatandaşın rahatlıkla duyurduğu uğultu sesinin nedeni ne olduğu herkes tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kandili rasathanesinden açıklanan verilere göre deprem şiddeti 4.1 olarak belirtildi. Deprem 17,6 km yerin derinliğinde yaşanırken, depremden daha çok rahatlıklar duyurulan bir uğultu sesinin nedeni en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Sesin deprem sırasında gelmesi normal mi? Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış bu konuda bir açıklama yaptı.

İSTANBULDAKİ UĞULTUNUN NEDENİ BELLİ OLDU!

Deprem dalgalarının yer kabuğunu oynatırken bir ses yaptığını ifade ederek ,uğultu sesinin kaynağını ve nedenini buna bağlanabileceği ifade edildi. Deprem şiddetine göre uğultusunun azlığı ya da çokluğu değişebileceğini ifade etti. Barış, her depremde olduğunu ifade ederek gece saatlerinde yaşandığını ve ortamın sessiz olmasından dolayı daha çok hissedildiğini özel bir durumun olmadığı ifade edildi.

METEOR DÜNYAYA MI ÇARPACAK?

Sosyal medya üzerinden hızla yayılan efsanelerden bir tanesi de Nisan ayında meteor mu düşecek. Bu konuda Nasa'nın yaptığı açıklamalara göre 15 Nisan çarşamba günü iki meteorun dünya yörüngesine gireceği ve asteroidin yörüngeye girmeden kaybolacağını ifade etti. Dünyaya sadece yakından geçeceğini ve dünyaya çarpma olasılığının olmadığını merak edilecek bir şeyin olmadığı konusunda, Türk Astronomi Derneği başkanı İbrahim Küçük tarafından yapılan açıklamalarda yer verildi.

Editör: TE Bilisim