İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görevinden istifa ettikten sonra yerine kimin geçeceği büyük bir merak ile beklenmekteydi. 28 Eylül 20174 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oylamanın yapılacağı belirtilmekteydi ve sonunda oylama sona erdi.

Birinci turda, ikinci turda Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal oylamayı önde tamamladı ancak yeterli sayıya ulaşamadığından oylama üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda sonunda İBB'nin yeni başkanı belli oldu.

İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL OLDU!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan birinci ve ikinci turda başkan adayları galibiyete ulaşamadı ancak son turda sonunda başkanın kim olduğu duyuruldu. Buna göre Adalet ve Kalkına Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal son turda aldığı 179 oy ile koltuğa oturan isim oldu.

Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ise üçüncü turda 128 oyda kaldı. Buna göre oylamaların tamamlanmasından sonra konu hakkında kamuoyuna duyuru yapıldı. İBB meclisinde başkanlık için toplam 3 tur oylama yapıldı ve AKP'nin İBB başkanı adayı Mevlüt Uysal yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLRİSİNİZ