Ankara, İstanbul ve Bursa'da maske takma zorunluluğu getirildi!

Türkiye genelinde koronavirüsü yayılmasının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirlere yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda büyükşehirlerde virüs yayılımının azaltılmasına yönelik olarak maske zorunluluğu getirildi.

Ankara, İstanbul, Bursa İllerinde açık alanlarda da Maske takmak zorunlu olacak. Valilikler İstanbul'da denetimleri artıracaklar.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Sağlık Bakanlığı'nın bir bilim Kurulu önerileri kapsamında açık alanlarda maske zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Ankara Valiliği'nden yapılan resmi açıklamada Ankara ili içinde cadde sokak ve açık alanlarda toplu bulunan Kapalı mekanlarda maskenin kullanma zorunluluğu bulunduğunu ve kurallara uymayanların aykırı davrananların ilgili mevzuat kuralları gereği yaptığım da bulunacağı ifade edildi. Bursa İl koronavirüs tedbirleri kapsamında salgın önlenmesine yönelik olarak vatandaşların maske kullanma zorunluluğu bulunuyor aksi davranan vatandaşları idari para cezası kesileceği ve suç teşkil edilen hususlar için ise adli işlemin uygulanacağı ifade edildi. Büyük şehirlerde zorunlu hale getirilen maske kuralının uymaması halinde ne kadar para cezası verileceği belli oldu.

PARA CEZASI;

Bilindiği gibi Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi kapsamında  789 TL’den başlayarak  3 bin180 TL'ye kadar Adli para cezası uygulanıyor. İllerde uygulama olarak 3150 lira para cezasının kesildiği ifade ediliyor. Şu anda Türkiye genelinde 48 ilde maske zorunluluğu bulunuyor.