Büyükşehirlerden; Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde normalleşme ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu üyesinden Bu konuda bir açıklama geldi.  Koronovirüsün özellikle Büyük şehirlerde yayılımı daha çok etkili olduğu biliniyor. En çok vatandaşın yaşadığı İstanbul'da , Başkent Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesinde normalleşme adımları nasıl atılacak? Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığının Bilim Kurulu Üyesi olan Profesör Doktor Seçil Özkan normalleşme adımlarının büyükşehirlerde nasıl uygulanacağına dair bazı ayrıntılar paylaştı. Bilindiği gibi 11 Mayıs tarihinden itibaren alışveriş merkezlerini açılması Kuaför ve Güzellik salonlarının faaliyetlerini yeniden başlaması gibi ilk adımlarla birlikte normale geçiş dönemi ve yeni normal dönüm için adımlar atılmıştı. Diğer bir adımda ise; 15 büyükşehirdeki kısıtlamalar kaldırıldı. Şu anda 15 büyükşehirde ise halen şehirlerarası giriş çıkış yasağı devam ediyor.

Profesör Doktor Seçil Özkan'ın yaptığı açıklamalara göre dinamik bir şekilde ilerleyeceği iyileşen sayısı vefat eden hasta sayısı gibi değerlerin il il değerlendirmek gerektiği ifade edildi. Özellikle vaka sayılarının yüzde 60'a yakını İstanbul'da olduğu için İstanbul iline özel olarak atılacak adımların daha geç olacağı vaka sayıları ölüm sayıları gibi etmenler incelenerek devam edilmesi gerektiği açıklandı.

EN SONA KALACAK!

Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde normale geçişler en sona bırakılacak; Bilim Kurulu Üyesi Seçil Özkan açıklamasında, nüfus yoğunluğu fazla olan şehirlerde vaka ve ölüm sayıları ile birlikte değerlendirmeye alındığında normale geçişlerin daha dikkatli ele alması gerektiği ifade edidi. Çünkü nüfus yoğunluğunun virüs yağış hızında çok önemli bir etken olduğu için özellikle İzmir gibi İstanbul, Ankara gibi şehirlerde geçişlerin biraz daha diğer illerin nispeten daha bir ileri tarihe alabileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim