Hükümetin de desteklediği istihdam seferliği kapsamında birçok işsiz vatandaşa istihdam edilebileceği iş olanakları oluşturulmaya çalışılırken aynı zamanda bu iş arama sürecinde de destek sağlanıyor. Bu desteklerden biri de istihdam yardımı olarak bilinmekte olup vatandaşlara iş gücüne katılımı teşvik etmesi amacı ile iş görüşmesi için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde 788 TL ödeniyor. İlgili istihdam yardımı hakkında detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Destekliyor

Günümüzde küresel bir sorun haline gelmekte olan işsizlik sorununa yönelik Türkiye’de de önlemler alınıyor. Bu doğrultuda Başkan Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği bu yıl üçüncü aşamayla sürmekte olup böylelikle 2,5 milyon kişinin iş sahibi olması hedefleniyor. Aynı zamanda sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılması daçeşitli desteklerle teşvik ediliyor. Bu doğrultuda adaylar “istihdam yardımı” ile iş arama sürecinde devlet tarafından destekleniyor.

İstihdam Yardımı Nedir? Ne Kadardır?

Bu yardım kapsamında iş arayan vatandaşlar iş görüşmesine gitmeleri halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Vatandaşların işe girmesi durumunda, 1 yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin1/3'ü kadar nakdi yardım verilmekte olup bu yardım tutarı 2019 yılı için 788 TL olarak belirlenmiş durumda.