Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan personel ilanlarında, farklı belediyeler kendi bünyelerinde çalıştırmak üzere personel ilanları yayımladı. Bugün itibariyle güncellenen ilanlar ile ilgili olarak 33 farklı belediye tam zamanlı ve yarı zamanlı olmak üzere kendi bünyelerinde istihdam yaratmak istediğini açıkladı. KPSS'li ya da KPSS'siz olma şartına bakmayan belediyeler yapacakları mülakatlar iel başvuru şartlarını geçen kişilerden seçeecekleri toplam 320 personel alımı yapacaklarını duyurdu. 

Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel ilanları ile iligli başvurru yapacak olan adayların öncelikli olarak genel başvuru şartlarını karşılıyor olmaları gerekmektedir. Yapılan başvuru şartları ile birlikte ilk mülakatı geçen adayların ardından ikinci bir mülakata geçeceği ve orada da kurum içi belirlenen özel başvuru şartlarını geçmesi gerektiği açıklanmıştır. Her kurum için belirlenen özel başvuru şartları farklı olsa da genel başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, sürekli çalışmasına engel olabilecek sağlık sorununun bulunmaması, erkek adaylar için askerliklerini halletmiş olmaları gerekmektedir, adli sicil soruşturmaları temiz olması, genel güvenlik soruşturmalarından geçmiş olmaları" adaylardan istenilen genel başvuru şartlarındandır. 

Başvuru yapmak isteyen adayların öncelikli olarak başvuruda bulunmak istediği belediyeyi iyi seçmeleri gerekmektedir. İŞKUR üzerinden başvuru detaylarını öğrenebildikleri gibi başvuruda da bulunulmaktadır. 

BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim