İŞKUR Karabük İl Müdürü Çoşkun Güven, İŞKUR'un oluşturduğu bütçeler hakkında açıklamalarda bulundu. Küçük çocuğu olup da çalışan annelere bakım desteği İŞKUR tarafından sağlanacağını belirten Çoşkun Güven 400 TL'ye kadar bakım parası alınabileceği belirtildi. Bu kapsam da hem işssizliğin önüne geçilmesi hem de kadınların çalışma ortamının arttılrması amaçlandığını belirten Güven bu çalışmalara yönelik olarak kadınlara İŞKUR tarafından düzenlenen proje kapsamında 400 TL bakım desteği sağlanacağı belirtidi. 

BAKIM DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR

İŞKUR tarafından hayata geçirlen proje kapsamında kadınların iş hayatlarına devam etmeleri ve bu kapsam da çalışan annelerin 2-5 yaş arasında çocuklarının kreşe veya gündüz bakımevine devam etmeleri halinde program süresi boyunca aylık 400 TL bakım desteğininin yararlanabileceği açıklandı.  

İl Müdürü Güven yaptığı açıklamanın devamında ise annelerin bu imkanlardan yararlanabilmesi içinde sanayi sektöründe mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründe işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerektiğini ifade etti.

Ödenekten yararlanmak isteyen adayların ise çocuklarına ait nüfus cüzdanıyla birlitke kreş ve gündüz bakımevi faturasıyla birlikte kurs programlarını düzenleyen İŞKUR İl Müdürlüklerine giderek müracatta bulunmaları gerektiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim