Türkiye İş Kurumu İŞKUR iş arayan adaylara iş bulduğu gibi yine adaylara vasıf kazandırmaya da devam ediyor. Buna göre her hangi bir vasfı bulunmayan ya da sahip olduğu meslek alanında iş bulamayan adaylar için meslek kursları düzenleyen İŞKUR adaylara sertifikalar vermektedir. Aynı zamanda kurslara katılanlar para da kazanmaktadır.

İŞKUR adayların meslek kurslarına katılmalarını ile başarılı olanlara sertifikalar vermekte ve adaylar bu sertifikalar ile ilgili meslek alanında iş bulabilmektedir. Üstelik kursa giden adaylar hem iş bulabileceği sertifika ya da belge alabildiği gibi yine kurslara katılım süreleri boyunca günlük olarak 45 TL'ye kadar para da kazanabilmektedir.

25 TL - 45 TL ARASI GÜNLÜK ÜCRET VERİLİYOR

İŞKUR tarafından özel sektör firmalarının düzenlemiş olduğu meslek kursların adaylar iş garantisi de sunulmaktadır. Tabi tüm kursların iş garantisi bulunmamaktadır. Bu kurslarda adaylar kendilerini meslek alanlarında geliştirebilmekte ve günlük 25 TL'den başlayıp günlük 45 TL'ye kadar değişen ücret kazanmaktadır. Ücret farkı katılının kurs ve kursun iş garantili olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir. Peki kurslara nasıl katılınır?

KURSLARA NASIL KATILINIR?

İŞKUR tarafından düzenlenmekte olan meslek kurslarına yoğun ilgi gösterilmektedir. Peki adaylar bu kurslara nasıl katılım sağlayabilir? Buna göre kurslara girmek isteyen adayların hemen tarayıcılarının url yani adres çubuğu bölümüne https://goo.gl/fm36dR linkini yapıştırması gerekmektedir. Ardından mavi renkli ara butonuna basacak olan adaylar tüm kursları görüntüleyebilir ve müracaatlarını da istediği kurs için gerçekleştirebilir.

İŞKUR ÇOCUĞU OLAN ANNELERE AYLIK 400 TL BAKIM PARASI VERİYOR