Türkiye İş Kurumu ülkemizin dört bir yanında işsizliğin önüne geçebilmek için önemli çalışmalar yapmakta ve iş verenler ile iş arayanları bir araya getirerek istidam seferberliğine destek olmaktadır. Yine her hangi bir vasfı olmayan kişilere de İŞKUR ücretsiz kurslar vermektedir.

Türkiye İş Kurumunun sağlamış olduğu istihdam garantili, iş garantili kursları mutlaka duymuşsunuzdur. Bu kurslar aracılığı ile adaylara hem nitelik kazandırılmakta, hem kurs boyunca 54 TL'lik ödeme yapılmakta hemde kursun sonunda adaylara iş imkanı verilmektedir. Buna göre İŞKUR işsizlere günlük 54 TL ücret ve iş garantili ücretsiz kurs veriyor. Peki kurslara kimler katılabilir.

KURSLARA KİMLER KATILABİLİR?

Türkiye İş Kurumu istihdam garantili kurslar ile milyonlarca adayın umudu olmaya devam ediyor. Bu kurslar aracılığı ile hem para kazanabilir, hem meslek sahibi olabilir, hemde vasıflı bir hale gelebilirsiniz. Peki aranan şartlar nelerdir? 15 yaşını doldurmuş olmak, kuruma kayıtlı olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmış olmak, emekli olmamak, iş verenin yakın akrabası olmamak gibi şartlar aranmakta olup öğrencilerde bu kurslara katılabilmektedir.

KURSLARA NASIL KATILINIR?

İŞKUR tarafından düzenlenen bu kurslara katılmak isteyen adayların ne yapması gerekiyor? Buna göre hemen (https://goo.gl/U36gJw) linkini kopyalayın bu linki tarayıcınızın url bölümüne yapıştırın ve istediğiniz il için istihdam garantili kursu aratarak başvurularınızı yapın.

Editör: TE Bilisim