Türkiye İş Kurumuna yapılacak olan İş ve Meslek Danışmanı alımlarında belge durumlarının öğrenebileceği belge durum sorgulama ekranı oluşturuldu.

Bilindiği gibi İŞKUR üzerinden yaklaşık 60 gün süreyi geçen personel alımları açıklanmayı bekliyor. 21 Haziran tarihinde başlayan başvurular 4 Temmuz tarihinde tamamlandı ve İŞKUR yapılan başvurularda belgelerin geçerli olup olmadığı önemli bir yer edinmektedir. Bilindiği gibi İş ve Meslek Danışmanı alımlarında gerekli olan şartlardan bir tanesi Mesleki Yeterlilik Belgesi olmaktadır.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ KONTROL EDİLDİ!

İŞKUR'dan yapılan açıklamada Mesleki Yeterlilik Kurumu aracılığı ile Mesleki yeterlilik belgelerinin kontrol edildiği belirtildi. Ayrıca adaylarda mesleki yeterlilik belgesi geçerlilik durumlarını öğrenebilecekler. Adaylar sorgulama sonucundaki belge geçerliliklerine itiraz hakkı için 11 Eylül tarihine saat 17:00'a kadar itiraz yerlerine dilekçe ile başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İtirazların 11 Eylül tarihinde tamamlanmasının ardından itiraz değerlendirme süreci için adayların bir müddet daha beklemesi gerekecek. Başvuru sonuçları bunun sonucuna göre kazanıp kazanmadıkları internet sitesi üzerinden açıklanacak. Özetle İŞKUR İMD alımları başvuru sonuçları 11 Eylül tarihinden sonra itirazların değerlendirilmesi beklenecek. İşin olsa ekibi olarak en erken 13 Eylülden sonra açıklanmasını beklemekteyiz. Başvuru sonuçları için işin olsa sitesini takip etmeye devam ediniz.

Duyuru için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim