Ülkemizde işsizliğin önüne geçebilmek ve iş bulmak isteyenlere istihdam sağlamak için faaliyet göstermekte olan kamu kurumu İŞKUR bünyesinde çok sayıda iş ve meslek danışmanı (İMD) istihdam etmektedir. Peki İMD memuru nedir? İMD memuru nasıl olunur?

İş ve meslek danışmanı (İMD) memurları, İŞKUR bünyesinde çalışmaktadır. Kamu kurumlarında memur statüsünde istihdam ettiği için memur zamları ile maaşına zam yapılmakta ve memurlara tanınan imkanlar İMD personellerine de tanınmaktadır. İMD memuru iş ve meslek danışmanı olarak görev yapmakta ve işsiz kişilere yardımcı olarak onların iş bulmasını sağlamaktadır.

İMD MEMURU OLMAK

İş ve meslek danışmanı (İMD) memuru olmak için adayın öncelikli olarak lisans eğimini tamamlaması gerekmektedir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra adayların İŞKUR aracılığı ile düzenlenen İMD sertifikası başvurularına katılması ve sınavda başarılı olması gerekmektedir.

Şu anda sertifikalar Sakarya Üniversitesi tarafından verilmekte olup sertifika başvuruları 700 TL'dir. Başarılı olanların sertifikası çıkartılmakta ve sertifika çıkartılması için 100 TL ücret daha alınmaktadır.

İMD memurları İŞKUR bünyesinde ki ofislerde ve sahalarda çalışarak buralarda iş bulmak isteyenlere yardımcı olmakta ve işsizliğin azaltılmasını sağlamaktadır. İMD memur alımları İŞKUR ile Maliye Bakanlığı arasında ki görüşmeler sonucu gerçekleştirilmektedir. 2017 yılında 3 bin kişilik İMD memuru alımı yapılması bekleniyor.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim