İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan bu proje kapsamı içerisinde işsiz olan gençlere günlük olarak 75 TL cep harçlığı dağıtılacağı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama ile bu uygulamanın hayata geçirilmesi hızlanmıştı.  İş Başı Eğitim Projesi kapsamında gençler İŞKUR bünyesinde yeni meslekler edinerek çalıştıkları gün boyunca da 75 TL cep harçlığı alabilecekler. Böylece işssiz durumda olup okumayan gençler hem meslek sahibi olabilecek hem de maaşlarını alabilecekler.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI DETAYLARI

İŞKUR tarafından düzenlenen bu proje kapsamında çalışabilecek kişilerin 18 ile 29 yaş arasında olmaları şartı konuldu. Bu programlar çerçevesinde Kodlama, Yenilenebilir Enerji, Siber Güvenlik ve Bulut Bilişim alanlarıı içerisinde meslek guplara işsiz olan gençlere öğretilebilecek.  Gerçekleştirilecek olan programlar 9 ay sürecek olurken çalıştıkları her gün çin gençlere 75 TL harçlık verilebilecek. 

PROGRAMA KATILMA YOLLARI

Genç nesilin meslek edinemsine yönelik başlatılan bu proje kapsamında bu projeye katılacak olan kişilerin işssiz ve İŞKUR sistemine kayıtlı olmaları gerektiği belirlendi. Programa katılmak isteyen kişilerde aranacak özelliklerden biri de birinci ve ikinci derecede işveren akrabası olmayan kişiler katılabilmektedir. Proje kapsamında meslek eğitimi almak isteyen kişiler her ilde bulunan İŞKUR İl Müdürlüklerine giderek istedikleri programlara kayıt yaptırabilmektedirler.

Editör: TE Bilisim