Yeni istihdam alanları yaratmak, gençlerin önüne açmak ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak için farklı çalışmalar yapılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir proje yürütüyor.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yürütülen ortak proje kapsamında gençlere toplam 10 bin TL'lik kupon yardımı yapılacak. Peki bu kupon yardımı nedir, kupon yardımı ile gençler bu parayı nerelerde kullanabilecek?

KUPON YARDIMI NEDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı kurumları aracılığı ile yürütülecek olan projede gençlere 10 bin TL'lik kupon yardımı verilecektir. Kupon yardımı gençlerin İŞKUR'da alamadığı kursları farklı kurslarda alabilmesini sağlamaktır. Yani gençler alacakları bu kupon yardımını eğitim kurslarında kullanabilecektir. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR'a yapılacak başvurular sonucu gençlere 10 bin TL'lik kupon yardımı yapılacak olup ilgili kupon yardımı tutarının Nisan ayı itibari ile verilmesi bekleniyor. Yani şu an için başvurulara ilişkin her hangi bir bilgi yok ve bu projenin net olarak kamuoyuna Nisan ayında sunulacağı ön görülmektedir.