Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliğini başlatması ile birlikte pek çok özel kuruluş ilan ettiği duyuru ile yıl içerisinde binlerce personel alımı yapacağını duyurdu. Yine bu istihdam seferberliği ile kamu kurum ve kuruluşları da Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına alım yapmak istediği kadroları iletmekte ve bu kadrolar için personel alımı yapmaya çalışmaktadır.

Sabah'ın haberine göre İŞKUR Maliye Bakanlığına 3 bin kadro talep etti. Alınacak olan 3 bin personel iş ve meslek danışmanları olarak görev yapacak ve görev yerleri saha olacak. İş arayan, atama bekleyen ve işsizler ile saha da görev yapacak olan iş ve meslek danışmanlarının da atama istemleri sona ermiş olacak.

1,5 Milyon Kişiye İstihdam

Bilindiği gibi bu sene işsizlik oranlarını düşürülmeye çalışıldığı için ortalama bir buçuk milyon kişiye istihdam fırsatı verilmeye çalışılacak. Maliye Bakanlığı eğer onaylar ise iş ve meslek danışmanlarına verilecek olan 3 bin kadro ile bütün personeller saha da görev yapacak.

Saha da iş arayan kişiler ile buluşulacak ve onları gerekli meslek gruplarına yönlendirmeye çalışıldığı gibi nasıl iş bulabilecekleri belirtilecek. Bu sayede yıl içerisinde toplam bir buçuk milyon kişiye istihdam fırsatı verilmeye çalışılacak.
Editör: TE Bilisim