Geçtiğimiz hafta haberini yaptığımız yazıda İŞKUR'un Maliye Bakanlığına 3 bin personel alımı için başvuruda bulunduğunu belirtmiştik. Buna göre İŞKUR, Maliye Bakanlığına İş ve Meslek Danışmanı personeli alımı için müracaat etmiş ve toplam 3 bin personel alımı yapmak istediklerini belirtmişti.

Atama bekleyen iş ve meslek danışman sertifikasına sahip olan adaylar için oldukça güzel haber olan bu başvurunun ardından İŞKUR yeni bir İMD sertifikası başvurusu daha açtı. Buna göre adaylar iş ve meslek danışmanı personeli olabilmek için sınava girecek ve sınavda başarılı olarak sertifikasını alacak olan adayların İŞKUR alım yapacağı 3 bin İMD personeli başvurularına müracaat edebilecek.

Nasıl Başvuru Yapılır

İş ve Meslek Danışmanı sertifikası almak isteyen adaylar ne yapmalıdır ve İMD sertifikası alabilmek için nasıl başvuru yapılır? Adayların öncelikle İMD sertifikası alabilmek için en az lisans mezunu olması gerekmektedir. İlkokul mezunları bu sertifika için başvuru yapamaz.

25 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan İş ve Meslek Danışmanları sertifikasını almak isteyen adayların

http://basvuru.sakarya.edu.tr/HizliSin/2175

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip ederek müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Sınav ücreti 700 lira olarak belirlenmiş olup adayların 700 liralık ücretin dekontunu da sistem üzerinden Sakarya Üniversitesine göndermesi gerekmektedir. Adayın başvuru sonrasında lisans diploması, nüfus cüzdanı ve vesikalık fotoğraf ile sınavdan önce Sakarya Üniversitesine başvuruda bulunması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim