Bilindiği gibi İŞKUR, Maliye Bakanlığına iş ve meslek danışmanı pozisyonu için 3 bin atama istediğini iletmişti. Büyük ihtimal ile Maliye Bakanlığının İŞKUR'un 3 bin İMD personel alımını onaylaması ve İŞKUR'un alım ilanını yayımlaması beklenmektedir.

İMD Pozisyonu Nedir?

İŞKUR'un alım yapacağı İMD pozisyonu nedir? İMD pozisyonunu açılımı iş ve meslek danışmanı demektir. Bu personellerin görevi ve çalışma alanları sahalardır. Sahalara inecek olan İMD personelleri işsizler ile görüşmekte ve onlara yol göstererek kısa zamanda kamuda ya da özel sektörde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Bu sayede işsizlik oranında ciddi bir azalma meydana gelmektedir.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

İŞKUR'un İMD personel alım ilanına kimler başvuru yapabilir. Adayın İMD personeli olabilmesi için lisans mezunu olması ve iş ve meslek danışmanı sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bu sertifikayı almak isteyen adaylar;

basvuru.sakarya.edu.tr/HizliSin/2175

Yukarıda ki linktende başvurularını yapabilir. Son başvuru tarihi 19 Mart 2017 (Pazar) günüdür. Adayların sınav ödemesini de yapması gerekmektedir.
Bu sınava başvuracak olan adaylar 25 Mart 2017 tarihinde sınava girecek başarılı olanlara sertifika verilecektir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Alımların büyük ihtimal ile 25 Martta yapılacak olan İMD sertifika sınav sonuçlarının açıklanması ile yapılması bekleniyor. Bu sınav sonucu açıklanmadan yapılırsa başvuru yapan adayların şikayetleri artacaktır. Bu sebepten dolayı alımlar Nisan ayını bulabilir.
Editör: TE Bilisim