Ülkemizin dört bir yanında binlerce farklı hizmet noktası ile faaliyetlerini sürdürmekte olan Türkiye İş Kurumu bilindiği üzere kendilerine gelen vatandaşa iş ve meslek danışmanı (İMD) memurları aracılığı ile yardımcı olmaktadır. İŞKUR geçtiğimiz sene de İMD memur alımı için taleplerini iletmiş ancak her hangi bir onay verilmemişti.

Uzun süredir üniversitelerde yapılan İMD sertifikalarına binlerce aday katılıyor ve İMD sertifikası alan kişiler arasında da giderek yığılmalar meydana gelmeye devam ediyor. İŞKUR iş ve meslek danışmanı (İMD) memuru alımlarını ne zaman yapacağı büyük bir merak ile beklenirken kamuoyuna yeni bir bilgi daha geldi ve İŞKUR bin memur alımı için taleplerini ilettiği öğrenildi.

BİN İMD MEMURU ALIM TALEBİ

Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna yaptığı duyurusunda iş ve meslek danışmanı (İMD) pozisyonu için Maliye Bakanlığına bin kişilik memur ataması için izin taleplerini ilettiğini 2018 yılı performans programında duyurdu. Buna göre Maliye Bakanlığının onay bekleniyor.

Eğer Maliye Bakanlığı bu sene iş ve meslek danışmanı (İMD) memuru alımı için onay verirse İŞKUR bin İMD memuru alımı yapacak. Uzun süredir İMD memuru atamaları için kamuoyuna müjdeli haber verilmediği ve İŞKUR'un İMD atamaları için personele ihtiyacı bulunduğundan dolayı Maliye Bakanlığının bu sene onay vermesi ve alımların başlaması bekleniyor.