Terör örgütü İŞİD'in fırlattığı roket bus efer bir camiyi isabet aldı. roketin düştüğü bölgede 2 kişinin öldüğü v e9 kişinin ise yarlandığı öğrenildi.



Akşam saatlerinde IŞİD yeniden Kilis'i vurdu. Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan 3adet Katyuşa roketatar mermisi Kilis Valiliği'ne 100 metre uzaklıktaki camiye isabet etti. Patlamada 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde ise Kilis'in Demirciler mahallesine IŞİD, Suriye'den 2 roketatar mermisi atılmış, bombardıman sonucu 16 kişi yaralanmıştı.


Kilis'te saat 18.00 sıralarında Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan 3 Katyuşa roketatar mermisi bu kez Kilis Valiliği'ne 100 metre uzaklıktaki Tekke Camisi’nin avlusuna isabet etti. Camideki patlamada yaralananlar olurken çevredeki binaların camları kırıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın yaptığı açıklamaya şöyle;
 
"Akşam saatlerindeki patlamada 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.18 Ocak'tan bu yana Kilis'e 45 roket atıldı, 16 kişi yaşamını yitirdi. Angajman kuralları gereği karşılık verildi.
 
Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz. Yarın bakanlar kurulunda görüşülecek. 
Burada sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Fevri davranmak doğru birşey değildir.
Sorunun çözümüne katkı sağlamaz.
 
Kilis iftahar etttiğimiz bir şehir. Suriyeli mazlumlar ölümden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştır. Bunlara Kilis'te sahip çıkmıştır. Kilisli kardeşlerimize gösterdikleri tavır sebebi ile teşekkür ediyorum. Burada ilave hangi adımlar atılacaksa kamuoyu ile paylaşılacaktır ."
 
Kilis güne gergin uyandı: Halk öfkeli
 
Ölü ve yaralıların isimleri açıklandı
 
Fatma Demir (36) hayatını kaybederken, Hayri Kurt (57), İsmail Ufak (49), Fadil Emin (23), Emel Mesri (23), İsmail Yıldızoğlu (45), Semra Çürükoğlu (34), Filiz Çürükoğlu (6), Gizem Çürükoğlu (8), Berat Yıldızoğlu (13) ve Yusuf Demir (47) yaralandı.
 
Roket atar mermisinin isabet etmesiyle yaralanan 23 yaşındaki Suriyeli Fadıl Emin de yaşamını yitirdi. 

Fadıl Emin’in ölümüyle Kilis’te geçen ocak ayından bu yana Suriye'den atılan Katyuşa roketatar mermilerinin infilak etmesi sonucu ölenlerin sayısı 6’sı Suriye uyruklu olmak üzere 17’ye yükseldi. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Kilis Valiliği'nde bulunduğu sırada meydana gelen patlama, kentte büyük paniğe neden oldu. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Gerginliğin tırmandığı Kilis'te toplanan vatandaşlar 'Artık yeter', 'Önlem alınsın' diyerek tepkilerini dile getirdi. Polis patlamalar sonrası toplanan gruplara TOMA'larla müdahale etti.Saldırılar nedeniyle gergin günler geçiren Kilisliler, dün yine güne patlama sesleriyle uyandı. 10.40 sıralarında sınırı aşan roketatar mermileri Demirciler Mahallesi’nde 2 ayrı noktada infilak etti. Roketatar mermilerinden biri evin çatısını delerek içerde, diğeri bir başka evin bahçe duvarında patladı.Roketatar mermilerinin patlamasıyla yaralanan ve sinir krizleri geçirerek hastaneye getirilenlerin sayısı 16'yı buldu. Bunlardan 10'unun Türk, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6'sının Suriyeli olduğu belirtildi.Yaralılardan 6'sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, diğerlerinin işinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirdiği saptandı ve bazıları ayakta müdahalenin ardından taburcu edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.Hastaneye başvuran 16 kişiden 1'inin kimliği henüz belirlenemezken, bebekten 80 yaşına kadar olan 15 kişi şunlar:

Hidayet Manaz, Hibe Cuma, Meys Hafız, Nesim Hafız, Ali Hafız, İlef Hafız (bebek), Selma Nohut, Mehmet Murat Can, Alper Can, Abdi Can, Muhammet Can, Gülçin Can, Aysel Çolakgil, Kevser Altay ve Saniye Soran. 

GÖSTERİ YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI 

Kilis'te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği'nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kalabalığın dağılmasını istedi.Kalabalığın yürümekte ısrar edip Kilis Valiliği'ne doğru ilerlemesi üzerine polis müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına alarak grubu dağıttı.
Editör: TE Bilisim