İşsizlik ile mücadelede vatandaşlara sunulan olanaklardan biri de iş arayan vatandaşlara yönelik olup bu kapsamda vatandaşlara bin 150 TL’ye kadar destek verilebiliyor. Fakat vatandaşların bu destekten yararlanmak için sağlamaları gereken birtakım başvuru şartları olmakla birlikte konuya ilişkin detaylar ise şu şekilde.

Farklı Kalemlerde Ödeniyor

Vatandaşlar iş görüşmesine gitmeleri halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Vatandaşların işe girmesi durumunda, 1 yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin1/3'ü kadar nakdi yardım verilmekte olup bu yardım tutarı 2019 yılı için 788 TL olarak ödeme yapılmaktadır.

Destek Kimlere Veriliyor?

İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik verilmekle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nda düzenli sosyal yardım sağlanan, gelir testi sonucu gelirinin aylık brütücretin üçte birinden az olduğu belirlenen. Ve İŞKUR’da kaydı olan vatandaşlara primleri iş veren tarafından 1 yıl süre ile ödeniyor.

Ne Kadar Ödeniyor?

İşsiz vatandaşlara iş olanakları oluşturulmaya çalışılırken aynı zamanda bu iş arama sürecinde de destek sağlanıyor. Bu desteklerden biri de istihdam yardımı olarak bilinmekte olup vatandaşlara işgücüne katılımı teşvik etmesi amacı ile iş görüşmesi için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde 788 TL ödeniyor

Editör: TE Bilisim