Irak'tan Türk askerinin Musul civarında konuşlandırıldığı haberlerine ilşkin bir açıklama geldi. Irak hadsiz bir şekilde tehdit ederek, Türk birliklerini vurmaya hazırız dedi.


Türk askerinin Musul civarında konuşlandırıldığına dair haberlerin ardından Irak'tan ilk açıklama geldi. Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el-Zamili Türk askerine işgalci dedi. Irak savaş uçaklarının vurmak için hazır olduğunu belirten Zamili, harekete geçmek için emir beklediklerini söyledi.

Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Musul'a giden Türk askerine işgalci dedi.

Türk askerinin Musul yakınlarında bir üsse yerleştiği haberleri üzerine Irak'tan açıklama geldi. Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el-Zamili, binlerce Türk askerinin Musul civarında bir üsse yerleştirildiği haberin doğru olduğunu kaydetti.

"Irak savaş uçakları harekete geçmek için emir bekliyor"


Zamili açıklamasının devamında Türk askerine işgalci dedi. Askerlerin Irak'ın egemenliğini hedef aldığını söyleyen Zamili, Irak Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının bu güçleri vurmak için Başbakan Haydar El-İbadi'ye bildirdiklerini, harekete geçmek için emir beklediklerini söyledi.

Büyük Musul Operasyonu kapıda

Türk Silahlı Kuvvetleri IŞİD'le mücadele kapsamınde bölgede 2 bin 700 Peşmerge, Eski Musul Vali Esil Nuceyfi'ye bağlı 2 bin 400 Sünni Arap ve bin 400 Türkmen'e eğitim verdi. Bölgedeki eğitim faliyetlerinin Mart ayına kadar artarak devam edeceği öğrenildi. Daha önce Duhok ve Ebil'de de eğitim veren tecrübeli birliklerin Başika'ya kaydırılması Büyük Musul Operasyonu'nun habercisi olarak görülüyor. Başika'ya en yakın tank taburunun Kanimasi de istihbarat üssünün de Simele'de olduğu, Türk birliklerine olası saldırı durumuna karşı tüm unsurların teyakkuzda olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim