Meclisin tatilden çıkması ile gündemde yer almaya başlayan öneli konularda biri de İntibak yasası oldu. Özellikle binlerce vatandaşın beklediği yasa kapsamında 2000 yılında sonra emekli olan hem SSK hem de BAĞ-KUR ayrıca da memur emeklilerine İntibak ile 355 TL’ye kadar zam yolu açılabilecek. Aynı zamanda bu yasa kapsamında memur emeklileri de maaşlardaki kurum kaynaklı farkın giderilmesini talep etmektedir.

Gözler Meclise Çevrildi

İntibak yasası ile birlikte hem memur hem SSK hem de BAĞ-KUR emeklilerine 355 TL zam yolu da açılmış olacak. Aynı zamanda 2000 yılından sonra emekli olanları ilgilendiren bu yasa kapsamında Anayasa Mahkemesi intibak için son sözün Meclis’te söylenmesini işaret etmişti. Bu yasanın mecliste kabul edilmesi durumunda Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği rakamlara göre yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşı değişmesi bekleniyor.Buna göre maaşlarda 50 ila 355 TL arasında bir artış olabilir.

Memur-Sen Fark Kapatılsın İstiyor

Aynı yasa kapsamında memur emeklileri detaleplerini Memur-Sen’e iletmiş, sendika da hükümete bu isteği ifade etmişti. Fakat toplu görüşmede çözüm bulunamayan bu konunun intibak yasası ile meclise gelmesi bekleniyor. Buna göre yasanın geçmesi durumunda kamudan aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasındaki maaş farkı kapatılacak. Maaşı düşük olanlara ise her ay ilave tutar ödeme yapılması da gündeme gelecek.

Editör: TE Bilisim