İnternetten kurbanlık alacaklara TESK'ten uyarı geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından kurban bayramına sayılı günler kala önemli bir uyarı! Mağdur olmamak için kurbanlıkların internet üzerinden değil kurban pazarına gidip görerek satın alması uyarısı yapan Tesk Başkanı Palandöken yazılı açıklamasının detayları şu şekilde;

Covid-19 salgını nedenle kurban pazarlarına gitmek yerine internet alışverişini tercih eden kişilerin kurban satışlarında mağduriyete uğramamak için mutlaka görerek satın almayı tercih etmelerini istedi. Geçmiş yıllarda da internetten kurbanlık satışlarına ilişkin bazı dolandırıcılıkların yaşandığını ifade ederek, sahte bağış sitelerine karşı da dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

TİCARET BAKANLIĞINA ÇAĞRI;

Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında Ticaret Bakanlığının bu konuda bazı önlemler alması gerektiğini ifade ederek bazı durumlarda kurbanlık şartları taşımayan hayvanların satılması alışveriş yapan vatandaşın parayı ödedikten sonra kurbanlığın teslim edilmemesi durumlarının önlenmesi gerektiğini ifade etti.

2020 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ; 31 Temmuz ile 3 Ağustos 2020 tarihleri arasında 4 gün boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilisim