Çamur kıvamında son derece akışkan bir jel. Hem stres attırıyor hem de oynayanlara keyifli dakikalar yaşatıyor. Her yaşta her bireyin elinde son zamanlarda görmemiz mümkün. Neyden mi söz ediyoruz? Slime denen oyun hamurundan. Farklı renkleri ile son derece hoş bir görüntüye sahip olmasının yanı sıra dokunulduğunda hoş bir hissiyatı olması stres topu niyetine kullanılmasını sağlıyor. Üstelik temini de son derece kolay. Bir slime hamurunu dışarıdan satın alabileceğiniz gibi kendiniz de kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz.

Slime Nasıl Yapılır?

Yapımı son derece kolay. Eczanelerden ya da aktarlardan temin edeceğiniz “Borax” isimli kimyasal maddeyi bir kap ılık suya koyup karıştırıyorsunuz. İdeal bir slime için bir su bardağının dörtte üçüne, bir çay kaşığı borax koymanızı tavsiye ediyoruz.

Gelelim ikinci aşamaya. İnternetten kolaylıkla temin edeceğiniz su bazlı tutkalınızı (Zıpzıp tutkal olarak da geçmektedir.) genişçe bir kaba koyun. Sonrasında evinizde bulunan bol köpüren bir sabunu (Bulaşık deterjanı, arap sabunu vs. olabilir.) su ile karıştırıp bolca köpürtün. Başka bir kap içerisinde yaptığınız bu işlemde oluşan köpükleri su bazlı tutkalınızın içerisine dökün ve iyice karıştırın. Ortalama bir slime için, yarım su bardağı tutkal koymanızı öneririz. Ancak ihtiyacınıza göre miktarı arttırıp azaltmanız sizin elinizde. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta, sabunun suyunu koymadan sadece köpüğünü tutkalın içerisine ilave edin.

Üçüncü aşama tutkalın üzerine koyup karıştırdığınız köpük+tutkal karışımının biraz kıvama gelmesi ile beraber bir çay kaşığı kadar boraxlı suyunuzu ilave etmede. Bir çay kaşığı boraxlı su ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin, her beş dakikada bir çay kaşığı kadar boraxlı su ilave edin. Ortalama 15 dakika karıştırdıktan sonra (üç çay kaşığı boraxlı su ilave edilmesi demek.) slimeniz kıvama gelmiş olacaktır. Bundan sonra bu şekilde oynayabileceğiniz gibi çeşitli renklendirmeler ve simler ile daha canlı bir görüntü yakalayıp kullanabilirsiniz.

Şıklık İçin Mutlaka Gıda Boyası ve Sim Kullanın

Yukarıdaki adımları takip edip slimenizi oluşturdunuz ancak çok sade geldi. Dert etmeyin, sizin renginiz olan bir gıda boyası alın ve sadece bir çay kaşığının çeyreğine bu gıda boyasını koyup, ikinci aşamadayken tutkal+köpük karışımına ilave etmeniz, seçtiğiniz renkte bir slimenizin olmasını sağlayacaktır. Sim ilave edecekseniz, üçüncü aşamada ilave etmenizi öneririz. Yani borax ile biraz tutuculuk özelliği kazandıktan sonra.

Çocuklarınız ile beraber yaparak hoşça vakitler geçirebilirsiniz. Slimenin oynanması kadar hazırlanması da gerçekten çok keyifli. Özellikle anne ve çocukların ortak bir şeyler yapması için hoş bir etkinlik olarak son günlerde fenomen haline geldi. Bunun en iyi örneğini de internette çocukları ile beraber videolar çeken anneler sayesinde görüyoruz.
Editör: TE Bilisim