Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen Corona virüsünün Türkiye'de görüldüğü tarih 11 Mart 2020 olarak tarihlere geçti. Türkiyeye virüsün geliş tarihi alınan tedbirlerle biraz geciktirerek önemli bir avantaj elde etti. Dünya ülkelerinde pek çok Avrupa ülkesi virüsün artış hızları artarak devam ederken ülkemizde normalleşme süreci aşamaları 11 Mayıs tarihi itibariyle başladı. İlk olarak alışveriş merkezleri, berber ve güzellik salonlarının açılmasıyla normal yeni normal hayat olarak kontörlü sosyal hayat sistemine geçiş yapıldı.

1 HAZİRANDA AÇILACAK YERLER;

Geçtiğimiz hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada göre; 1 Haziran 2020 tarihinde kamu kurumlarında idari izinli olan memurlar göreve başlayacaklar, restoranlar, kafeler, müzeler ve buna benzer halka açık yerler 1 Haziran tarihinde kontrollü olarak müşteri alabilecekler. Buna ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından kılavuzlar düzenlenerek yayınlandı. Ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre de adliyelerde 1 Haziran tarihinde yeniden yoksa faaliyetler kaldığı yerden devam edecek. Bu bağlamda internet kafeler ne zaman açılacak sorusunun cevabı da elli oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada şunlara değindi.

YENİ GELİŞME!

Düğün salonları ve internet kafelerin açılması için son gelişmeler neler? Bakan Soylu açıkladı; "Düğün salonların açılması konusu bilim kurulunun gündeminde, bir takım şartların sağlanması ile düğün salonların açılması yönünde bir çalışma var. İnternet kafeler konusu arafta kaldı. Bugün konuşuldu. İnterne kafenin açılması konusu diğer işletmelere göre daha kolay olduğunu" ifade etti. Daha önce açıklanan takvime göre düğün salonları 1 Temmuz tarihinde açılacağı ifade edilmişti. Düğün salonlarından önce internet kafe işletmelerin açılması için çalışmalar tamamlandığında açıklanması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim