16 mart bazı işletmeler geçici olarak faaliyetlerine ara verdiler. 

Lokantalar, Düğün Salonları ve Kafeler Ne Zaman Açılacak?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke gelinde açıklanan tedbirlerden bir tanesi olarak, düğün salonları ve internet cafeler, kafeteryalar geçici süre ile kapatıldı. Buna göre normalleşme süreci ne zaman başlayacak ve geçici süreler kapanan internet kafeler, düğün salonları, kafeteryalar lokantalar ne zaman açılacağı merak ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 22 Nisan tarihinde ilk kez yaptığı virüsü kontrol altına aldık açıklaması herkesi heyecanlandırdı. Alışveriş merkezleri yöneticileri derneği tarafından bugün yapılan açıklamada Mayıs 15’te açılacak olan alışveriş merkezlerin listesi paylaşıldı. Peki alışveriş merkezlerin açılması ile internet kafeler düğün salonları ve kafeteryalar açılıp açılmayacağı da merak ediliyor.

15 MAYIS HAFTASINDA AÇILMASI BEKLENEN AVM’LER;

İstanbul, Ankara İzmir, Bursa illeri de dahil olmak üzere 15 Mayıs haftasında açılması beklenen avmler şu şekilde açıklandı. Ankara ANKAMall, , Forum Ankara Outlet, Eskişehir Espark, Park Afyon, TerraCity,  Ece Group  İstanbul City's Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı Carrefour AVM markaları  Forum İstanbul, Marmara Forum, Antalya Migros Alışveriş, Gülaylar Group, Multi, Forum Erzurum, Forum Trabzon, Forum Gaziantep, Forum Mersin gibi avmler açıklandı. 

Çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu,  kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri.

NORMALLEŞME TAKVİMİ;

Yapılan resmi açıklamalara göre koronavirüs’ün seyrine göre normalleşme süreci için hazırlık 4 ile 26 Mayıs tarihinde atılacak. 1. Aşamada 27 Mayıs ile 31 Ağutos 2. Aşama ise 1Eylül ile 31 Aralık 3. Aşama olarak 1 Ocak 2021 tarihine kadar ülke genelinde tamamen normalleşme tamamlanması bekleniyor. Kovıd-19’un yayılmasının kesilmesi ile tüm aşamalar da takvim güncellenebilir. Buna göre yaz aylarında düğünlerin yapılması için salonların açılmasına izin verilmesi sosyal mesafeyi azaltacağından ve virüsün etkisinin arttıracağından bu aşamada açılması beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim