İnternet Fenameni Twitter'ın Açığını Bulan İki Türk Genç, Şirket Tarafından ABD'ye Davet Edildi

Birçok insanın gün içerisinde belki saatlerce vakit geçirdiği Twitter’ın açığı Türkler tarafından bulundu. Ülkemizde yaşayan ve Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan Batuhan KATIRCI ve Cihan NALBANT, twitter’da buldukları açık sonucunda, Twitter şirketi tarafından ABD’ye davet edildiler.

Türk Milleti olarak her geçen gün adımızı farklı alanlarda tüm dünyaya duyurmaktayız. En son olarak ünlü kimyacımız Aziz Sancar’ın aldığı Nobel Kimya Ödülü’yle tüm dünyaya Türk’ün gücünü gösterdik. Bunun yanı sıra daha birkaç gün önce A Milli Futbol takımımızın aldığı başarı yine gücümüzü göstermemize sebep olmuştu. Şimdi ise dünyada kullanılan ve kullanıcı sayısı en fazla olan sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’in gündemindeyiz. Ülkemizde yaşayan iki üniversite öğrencisi bu sosyal paylaşım sitesinde gizli kalmış bir açığı gün yüzüne çıkardı. Ülkemizin seçkin üniversitelerinden birisi olan Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan bu iki genç Twitter’da bulunan açığı keşfetmelerinin ardından Twitter CEO’su Jack Dorsey’in özel davetiyle beraber ABD’ye gidiyor. ABD’nin San Francisso’da düzenlenecek olan Twitter Flight etkinliğininde davetlisi olan Batuhan Katırcı ve Cihan Nalbant, Türklerin neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösteren son olaya imzalarını atmışlardır. Gerek ünlülerin gerekse siyasetçilerin kullandıkları sosyal paylaşım sitesi Twitter’da böyle bir açığın bulunması herkesin gözünü şirkete çevirdi. Çünkü zaman zaman ünlülerin hesapları ele geçirilerek istem dışı paylaşımlar yapılmakta ya da dolandırıcılık gibi olaylara imza atılmaktadır. Yazılım Mühendisi iki gencin bulduğu bu açıkla beraber Twitter’in tam olarak güvenilir olmadığı ve biraz üzerinde durulduğu zaman açıkların çıkarılabileceği gün yüzüne çıkarılmış oldu. İki gencin bulduğu açık Twitter şirketine ait olan Periscope uygulamasında yer almaktadır. Bu açığın bulunmasının ardından da çözüm üretmeleri de çok zamanlarını almadı.

ABD’nin San Francisso eyaletinde yapılacak olan TwitterFlight etkinliğine katılacak olan Batuhan Katırcı ve Cihan Nalbant, bu etkinliğe katılmalarıyla birlikte kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı bulabileceklerini hem de Twitter adresi hakkında daha fazla bilgiye sahip olacaklarını söylediler. Bu iki gencin yeteneği, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in dikkatinden kaçmamıştır. Kim bilir belkide Twitter bünyesinde önemli yerlerde görevleri üstleneceklerdir. Dileriz ki bu iki genç arkadaşımız, alanlarında daha fazla yükselirler ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler.

Editör: TE Bilisim