İnternet kafeler, oyun salonları ve PlayStation salonları ne zaman açılacak belli oldu! İçişleri Bakanlığının Genelgesi!

Türkiye genelinde etkisini devam ettiren koronavirüsün yayılım hızının azaltılmasına yönelik olarak, Mart ayında bazı işletmelerin faaliyetleri ara verilmiştir. Bu yerlerden bir tanesi de oyun salonları, nargile salonları, PlayStation salonları internet kafeler olmuştur. Diğer işletmelerin faaliyetleri 1 Haziran tarihi itibariyle açıldı. Elektronik oyun yerleri ve internet kafelerin açılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yönergeler tamamlanarak, İçişleri Bakanlığı tarafından temizlik hijyen personeli günlük olarak alınacak tedbirler müşterilere yönelik olarak alınacak tedbirler olmak üzere 81 il genelinde genelge gönderilmiştir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN GENELGE AÇIKLANDI!

İçişleri Bakanlığının internet kafe genelgesine göre kontörlü sosyal hayat dönemine uygun olarak salgınla mücadele kapsamında temizlik, mesafe, maske şartların yanı sıra bu mekanlar için alması gereken tedbirlerin bilim kurulunun önerileri doğrultusunda bakanlıklarca kararlaştırıldı ifade edildi.

İnternet kafeler ne zaman kapanmıştı? İçişleri Bakanlığının 17 Mart 2020 tarihli Genelgesi'nde faaliyetlerini durdurulduğu açılan yerlerden bir tanesi de elektronik oyun yerleri internet kafeler olmuştur.

İnternet kafeler ne zaman açılacak? 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren alınan tedbirlere uygun olarak genelgede belirten tedbirler kapsamında faaliyetlerine devam edecektir.

İNTERNET KAFELERDE ALINACAK TEDBİRLER!

Kafelerin  müşterinin görebilecekleri yerlerde uyulması gereken kurallar ile ilgili bilgilendirme afişler asılacaktır. Salonlarda kişi başına 4 metrekareden az olmayacak şekilde hesaplama gerçekleştirilecektir.

Salonlarda Masalar arasında en az 1 metre mesafe bulundurulacak. Masa arasında teması azaltıcı şekilde cam bölme, şeffaf branda, masa kenarlığı gibi unsurlar ile tedbirler alınacaktır.

Salonların içerisine müşteriler maskesiz alınamayacak çalışanlar maske ile çalışabilecekler.

Ortak kullanımı esas olarak Cafe içerisinde gazete dergi gibi temasa neden olabilecek şeyler bulunmayacaktır.

Müşteri ödemelerinde genel olarak temassız ödeme şeklinde yapmaları istenecek. POS cihazları yüzde 70 alkolle temizlenecek. Müşterilere kartta temassız ödeme yapılacakların hatırlatılması ve nakit ödemeden kaçınılması sağlanacak.

Müşterilerin kullandıkları masalar sandalyeler bilgisayar klavyesi mouse oyun konsolu ve ekipmanlar her müşterinin kullanılan sonra yüzde yetmiş alkol ile temizlenecektir.

Salonlarda yeme ve içmede servisler için tek kullanımlık malzemeler tercih edilecek.

İŞİN OLSA