Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda infaz düzenlemesi ile mahkumlara af yasası gündeme gelip gelmediği merak ediliyor. Bu konuda Milliyet Gazetesi yazı önemli bir haber kaleme aldı. İşte gelişmeler..

İKİNCİ YARGI PAKETİ SON AÇIKLAMALAR;

İnfaz düzenlemesi ve mahkumlara af olarak bilinen İkinci yargı paketi ile ilgili son gelişmeler merak edilen konulardan bir tanesidir. 11 Mart 2020 tarihinde Türkiyede ilk Koronavirüs vakasının ardından 9 gün geçti ve vakaların sayısı günlük olarak yapılan basın açıklamalarında duyuruluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs ile ilgili mücadele kapsamında TBMM'de bir açıklama yaptı. Hızlı Kitin devreye alınacağı müjdesi verildi. Günlük 10 bin kişi test edilmesi hedefleniyor. Diğer yandan Milliyet Yazarı Ayşegül Kahvecioğlu'nun kaleme aldığı yazıya göre Adalet Bakanlığı infaz düzenlemesi ile ilgili değerlendirmeyi önlemlerden bir tanesi olarak toplantıda gündeme geldiğini ifade etti. 

Konu ile ilgi yapılan açıklamalardan bir tanesi de Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından geldi. Meclise gelmesini isteyen Ağbaba " Getirecekseniz bir an önce bu Meclis’in gündemine getirin; gelin, burada tartışalım diyoruz. " dedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'da cezaevlerindeki mahkum sayısının makul düzeye indirilmesini istediklerini yaptığı açıklamalarda ifade etti. 

İnfaz düzenlemesinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül son yaptığı değerlendirmelerde "Bunun kapsamı, muhtevası, son hali TBMM'de AK Parti grubunun öncülüğünde diğer partilerle ortaya konacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Editör: TE Bilisim