Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde istihdam edebilmek için adayların iş ve meslek danışmanı İMD sertifikası alması gerekmektedir. Yani İŞKUR ilan yayımladığında ancak İMD sertifikası olan adaylar müracaatlarını yapabilmektedir. Türkiye geneli binlerce kişinin İMD sertifikası bulunuyor ancak yinede pek çok aday yığılma olmadığını ön gördüğü için İMD sertifikası almaya çalışmaktadır. Bu yazımızda İMD sertifikası nasıl alınır sorusunun yanıtını vereceğiz.

İş ve meslek danışmanı İMD sertifikası genel olarak Anadolu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi tarafından verilmektedir. Aralıklarla Anadolu Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi tarafından kamuoyuna iş ve meslek danışmanı İMD sertifikası sınav ilanı yayımlanır ve adaylar başvurularını yapar. Ortalama başvuru ile kazanıldığında basım ücretleri için bin lira civarı ücret alınmaktadır.

UYGULAMA ve TEORİK SINAV DETAYLARI

Anadolu Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi adayların İMD sertifikası alabilmesi için teorik ve uygulama olmak üzere iki farklı sınav düzenlemektedir. Teorik sınavda nelerin hangi konuların sorulduğu ilanlar yayımlandığınad belirtilmektedir. Yani adayların bu sayfayı takip etmesi yeterli olacaktır. Uygulama sınavında ise genel olarak adaylara tiyatro yaptırılmaktadır. Yani aday İŞKUR'da görev yapan İMD memurudur ve karşısına iş arayan bir kişi gelir. Burada adayın karşısındaki kişiye nasıl yardımcı olduğu, nasıl yönlendirdiği, diksiyonunun nasıl olduğu, çözüm odaklı olup olmadığına bakılarak puanlar verilmekte ve kazanan adaylara İMD sertifikası dağıtılmaktadır.

Editör: TE Bilisim