Ülkemizde her ne kadar 4 + 4 + 4 sistemi ile lisede zorunlu eğitim olarak kılınmış olsa da geçmişten kalan ve eğitimde zorlanan yine bazı adaylar ilkokul mezunu olarak kalmaktadır. Türkiye'de pek çok gencin en büyük hayali polis olmaktır. Peki ilkokul mezunları polis olabilir mi, ilköğretim mezunları için polis alımı mevcut mudur?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'nin ihtiyaçları doğrultusunda Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden polis alımı ilanları hazırlanmakta ve kamuoyuna duyurulmaktadır. Ancak alım ilanları lise, önlisans ve lisans mezuniyet grupları için yayımlanmaktadır. Peki ilkokul mezunları için polis alımı yok mu?

İLKOKUL POLİS ALIMI VAR MI?

Emniyet Genel Müdürlüğünün yıl içerisinde açık olduğu polis sayısı tespit edilmekte ve ona göre Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden polis alımları yapılmaktadır. Peki ilkokul mezunu polis alımı var mı, yapılacak mı? Buna göre ilkokul mezuniyeti için şu an polis alımı yapılmamaktadır. Polis olabilmek için adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Yine lise mezunu adayların üniversite sınavına girmesi ve Polis Akademisi Başkanlığının belirlediği baraj puanını alması ve Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. İlkokul mezunu polis alımı yapılırsa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.