Ülkemiz de bilindiği üzere öğretmen olabilmek için adayların Eğitim Fakültelerinin öğretmenlik bölümlerini bitirmesi ya da diğer fakültelerin ilgili eğitim dallarını bitirdikten sonra formasyon eğitimini alması gerekmektedir. Geçtiğimiz 15 Kasım 2017 tarihinde yeni bir tebliğ yayımlandı ve ilahiyat mezunlarına üzücü haber verildi.

Buna göre 15 Kasım 2017 tarihli tebliğ de verilen bilgiye göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenli olabilecek bölümlerin arasından İlahiyat bölümü kaldırıldı. Buna göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmak isteyen İlahiyat mezunlarının ve İlahiyat bölümü öğrencilerinin önü kapanmış oldu. Bunun üzerine adaylar bir araya gelerek imza kampanyaları ve farklı yerlere başvurular yapmaya başladı.

İLAHİYAT MEZUNLARI ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

İlahiyat mezunları 15 Kasım 2017 tarihinde yayımlanan tebliğden önce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabilmekteydi fakat yeni yayımlana tebliğden sonra bu bölüm mezunu öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olma engelleri ortaya çıktı.

Şimdi öğrenciler ve mezunlar bir araya gelerek bu tebliğin kaldırılması, İlahiyat mezunlarının yeniden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmasını talep etmektedir. Buna göre çok sayıda öğrencinin yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonuna konu hakkında başvuruda bulunduğu ve ilahiyat mezunlarının yeniden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabilmek için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ