Ülkemizde en çok atama yapan kurumlar arasında yer almakta olan Adalet Bakanlığı bu sene içerisinde de infaz koruma memuru eski ismi ile gardiyan alımı yapacak. Gardiyan alımları için binlerce aday geri sayımı başlattı. Öyle ki her geçen gün sosyal medya hesapları üzerinden gündeme gelmeye çalışan adaylar gardiyan alımları için taleplerini iletmeye devam ederken en çok dikkat edilen konulardan bir tanesi ise alım ilanının 2018 KPSS puanı ile mi yoksa 2020 KPSS puanı ile mi yapılacağı oldu.

İlanın Yayımlanma Tarihi Belli Mi?

Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru İKM gardiyan alımı için hazırlıklarını sürdürüyor. Henüz kurumdan alımların hangi tarihte olacağına yönelik resmi bir duyuru gelmedi ancak önümüzdeki haftalar içerisinde alım ilanının kamuoyuna paylaşılması beklenmektedir. Peki alım ilanında hangi KPSS puanı istenecek.

2018 KPSS mi 2020 KPSS mi?

Yüz binlerce adayın en merak ile beklediği konu alımın 2018 KPSS ile mi yoksa 2020 KPSS ile mi yapılacağı oldu. Buna göre eski mezunlar 2018 KPSS ile alımın yapılmasını isterken yeni mezunlar ya da 2020 KPSS'den daha yüksek puan bekleyen adaylar 2020 KPSS ile alımın yapılmasını talep etmektedir. Buna göre kurumdan resmi bir duyuru gelmediğinden dolayı hangi puan türü ile alımın yapılacağı net olarak bilinmemektedir.

Sizce hangi yılın KPSS puanı ile alım yapılmalıdır?

Editör: TE Bilisim