Ülkemizin dört bir yanında bulunan 81 ilin her birinde en az bir tane devlet üniversitesi bulunmakta olup devlet üniversitesi sayısı ilin büyüklüğüne ve öğrenci talebine göre değişiklik göstermektedir. Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavlarından alınan puanlar ile gençler genel olarak en çok İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki bölümleri tercih etmektedir.

Şu ana kadar Türkiye'nin her hangi bir yerinde bulunan devlet ya da vakıf üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bir bölümünden mezun olan öğrenci sayısı yüz binleri aştı. Atama sayıları oldukça düşük olduğu için her sene işsiz sayısı artmaya devam ediyor. İİBF mezunları hükümetten atama bekliyor.

MEMUR ALIMI ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Birkaç seneye kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan öğrenciler için merkezi atama ile açıktan atama yöntemleriyle binlerce kişilik memur alımları gerçekleştirilmekteydi. Ancak şu anda kamudaki doluluk oranı arttığı için atama sayıları oldukça düştü.

Açıktan atama ile bakanlıklar ve kamu kurumları İİBF mezunları için atama yapıyor fakat merkezi atama da eskisi kadar İİBF mezunları için çok fazla kadro ayrılmıyor. Buna göre İİBF mezunları binlerce kişilik atama beklemeye devam ederken İşin Olsa ekibi olarak bizerde okuyucularımızın seslerini duyurmaya devam ediyoruz. İİBF mezunu adaylarımız için yayımlanan tüm memur alımı ilanlarını aşağıdan görebilirsiniz.

MEMUR ALIMI İLANLARI BURADA