Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de ilk koronovirüs olduğu açıklamasının yaptı. Açıklamanın ardından vatandaşların daha çok gıda, temizlik ve maske ürünlerini ihtiyacından fazlasını aldıkları gündeme geldi. Vatandaşların panik yapmamasını, gıda ve temizlik ürünlerinde herhangi bir stok sorunu olmadığı yetkililer tarafından açıkladı! Kanser ve Çölyak hastaları bu durumdan mağdur oluyor.

Çölyak hastaları glutensiz diyet yapmaları gerektiği ve buğday, yulaf, arpa ve çavdar içeren ürünleri tüketmemeleri gerekiyor. Glutensiz ürünleri tüketen çölyak hastaları gıda alışverişlerinde aradıkları glutensiz ürünleri bulamadıkları bu durumdan hastalığının kötü etkilendiğini ifade etmekteler. Diğer yandan kanser hastalarının günlük yaşamlarında kullandıkları maskeler hayati öneme sahip oluyor. Özellikle Koronavirüs nedeniyle pek çok vatandaş ihtiyacından fazla maskeyi satın almaları ya da bazıları tarafından stok yapılması nedeniyle kanser hastalarının sürekli kullanmak durumunda olduğu maske ürünlerini bulamadıklarını ifade etmekteler.

Gıda ürünleri için ardı ardına yapılan açıklamalarda herhangi bir stok sorunun olmadığı ifade ediliyor. Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı makarna fiyatlarında artış olamayacağını ve makarna üreten 24 fabrikanın bulunduğunu, ülke genelindeki üretimlerin hemen tükenecek seviye olmadığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim