İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde İETT toplu taşıma araçları her gün milyonlarca kişi taşımaktadır. Yaşanan askeri darbe girişiminin ardından demokrasiye sahip çıkmak isteyen halka pek çok ücretsiz imkan sağlanırken bu kara günlerde kişilerin yakınları ile hasret giderebilmeleri ve yolculukta sıkıntı yaşamamaları için İETT toplu taşıma araçları ücretsiz yapıldı. İlk açıklanan tarih ile otobüslerin sadece 2 - 3 gün ücretsiz olacağı düşünülmekteydi ancak bu süre 27 Temmuz 2016'ya kadar artırılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile bu süreyi yine uzattı. İşte açıklanan son tarih.

Otobüsler Ne Zamana Kadar Ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile İETT toplu taşıma araçlarının 31 Temmuz 2016 Saat: 24.00'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

21 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım halka evine dön çağrısı yapması durumunda otobüslerin Ağustos ayı itibari ile paralı olacağı tahmin edilmektedir ancak demokrasiye sahip çıkmak isteyen halka ücretsiz imkanların sunulması düşünülürse bu sürenin ilerleyen günlerde uzatılacağı ve Ağustos ayının ilk haftasında da otobüslerin ücretsiz olarak taşımacılık yapmaya devam edeceği düşünülmektedir. İlerleyen günlerde yine konu hakkında kamuoyuna açıklamalar yapılacak olup bizlerde sizin için bu ilanları takip ediyoruz.
Editör: TE Bilisim