Askeri darbe girişiminin ardından halk meydanlarda demokrasi nöbetine devam ediyor. Büyük şehirler başta olmak üzere şuan neredeyse Türkiye'nin dört bir yanında binlerce kişi toplanırken İstanbul ve Ankara'da otobüslerin ücretsiz olması ile meydanların daha da kalabalıklaşması sağlanmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demokrasi nöbeti için toplanma gününü 7 Ağustos 2016 Pazar günü olarak belirlemişti. Demokrasi ve Şehitler Mitinginin sona ermesi ile nöbet için son tarihin Çarşamba günü olduğunu Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki İETT'de durum nedir?

Süre Yine Uzatıldı

İETT'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda. Ücretsiz otobüs seferlerinin süresinin uzatıldığı ve son tarihin Perşembe sabahına kadar olduğu duyuruldu.

Buna göre İstanbullular İETT otobüs seferlerine Perşembe sabahına kadar ücretsiz binebilecek ancak bazı koşullar var. Seferler 24 saat boyunca ücretsiz değil İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar ile seferler 20.00 - 06.00 arasında ücretsiz yani bu saatler arasında ki seferlerin tamamı ücretsiz.

Çarşamba günü demokrasi nöbetinin sona ermesi beklenmekte olup bu tarihten sonra otobüs seferlerinin tekrar paralıya dönmesi beklenmektedir. Eğer tarihte her hangi bir değişiklik olursa İETT'den konu hakkında açıklama yapılacağı gibi sizleri bu konu hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.