İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde milyonlarca kişiyi taşıyan İETT toplu taşıma araçlarının ücretsiz sefer süreleri yine uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında son tarih olarak 7 Ağustos 2016 Pazar gününü verdi ve bu tarihe kadar halk demokrasi nöbeti için meydanları akın akın doldurmaya devam ediyor. Ankarada EGO, Ankaray ve Metro seferlerinin tamamı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatı ile 7 Ağustos 2016 tarihine kadar ücretsiz olarak yapılması kararlaştırıldı bununla birlikte İETT otobüs seferlerininde ücretsiz olma süresi uzatıldı.

Saat Aralığı Verildi! İşte Son Tarih

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile İETT ücretsiz otobüs seferlerinin 7 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. Ancak otobüsler artık 24 saat boyunca ücretsiz hizmet vermeyecek. Ücretsiz ulaşım sadece 20.00 - 06.00 saatleri arasında yapılacak olup bu saatler dışında ki tüm İETT seferleri yine ücretli olacak.

Bunun yanı sıra Otobüs AŞ, Şehir Hatları, Halk Otobüsleri ve Deniz Motorları 1 Ağustos 2016 tarihi ile ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek. İstanbulluların bazıları İETT seferlerinin ücretsiz olmasından memnun fakat alınan son karar ile sadece belirli saatler arasında seferlerin ücretsiz olması konusunda memnun değil gibi görünmektedir. İlerleyen günlerde tarih konusunda ya da saat aralığı konusunda değişiklik olursa bu konu hakkında sizi bilgilendireceğiz.