İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olan İETT otobüsleri toplu taşımacılıkta kullanılan ve her gün milyonlarca kişinin bindiği araçlardır. Askeri Darbe Girişiminin yapılması ile İstanbul halkı korku dolu dakikalar yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yayınlanan ve TRT'den duyurulan bildirilerin sahte olduğunun anlaşılması, Askeri Darbe Girişiminin Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından yapılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Başkomutan Benim'' halkı demokrasiye sahip çıkmak adına sokağa davet ediyorum duyurusunun üzerine binlervce halk sokağa döküldü. Meydanların kalabalık olması ve Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin emellerine ulaşamaması için demokrasiye sahip çıkmak isteyen halka İETT otobüs seferleri ücretsiz oldu. Bu sürenin ne zaman kadar olacağı bilinmezken sonunda tarih verildi.

İETT Otobüs Seferleri İçin Tarih Verildi

İstanbul'da demokrasiye sahip çıkmak isteyen ve bu kara günde sevdiklerinin durumunu öğrenmek için sokağa çıkmak isteyen halk İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar ile İETT Otobüs Seferlerine 20 Temmuz 2016 saat: 24.00'a kadar ücretsiz olarak binebilecek.

Ankara'da ki EGO, Metro ve Ankaray seferleri Melih Gökçek'in talimatı ile 25 Temmuz'a kadar ücretsiz. İstabnul Büyükşehir Belediye Meclisinin tekrar toplanması ile İETT otobüs seferlerinin de ücretsiz olma süresinin artırılabileceği düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim