2012'de meme kanseri teşhisi konduktan sonra hayatı kararan 41 yaşındaki Sam Ravelle, isimli kadın tedavisi Kemoterapiyi reddedince şok bir karar aldı. Genç kadın idrar içmeye başladı. 

41 yaşındaki Sam Ravelle'e 3 yıl önce meme kanseri teşhisi konuldu. Üçüncü evre agresif meme kanseri olduğu tespit edilen Ravelle'ye radyoterapi, kemoterapi ve lumpektomiden oluşan bir tedavi önerildi. Fakat bu yöntemlerin hiçbirini kabul etmeyen genç kadın, idrar terapisi ve alternatif tıp ilaçlarını kullanacağını açıkladı.


"KEMOTERAPİ SAĞLIKLI HÜCRELERİ DE YOK EDİYOR"

Bu açıklaması ile uzmanların tepkisini çeken genç kadın, kemoterapiye inanmadığını söyledi.

Dailymail'in haberine göre; Ravelle, "Araştırdım ve bence kemoterapi bir çeşit delilik. Eğer bir insan sağlıklıysa bağışıklık sistemini ortadan kaldırmazsınız, eğer bir insanın sağlığı bozulduysa yine bağışıklık sistemini zayıflatmazsınız. Ancak kemoterapi sadece kanser hücrelerini yok etmiyor, sağlıklı hücreleri de yok ediyor. Bu yüzden birçok yan etkiyle karşılaşılıyor. Kanserden kurtulan pekçok insan tanıyoruz ama yaşam kaliteleri iyi değil..." diyor.

GÜNDE 5 KEZ İDRAR

Ravelle, günde beş kez ve 3 gün boyunca kendi idrarını içiyor. Bu durumdayken hiçbir şey yemiyor. Şu anda kanser yüzünden durumu kötüleşen ve nefes alma da problemler yaşayan Ravelle, "Yine de kemoterapi görmemek konusunda kararlıyım" diyor.

Meme kanseri konusunda klinik hemşire olan Jane Murphy ise, bugüne kadar kesin olarak fayda görülmüş hiçbir alternatif tedavinin olmadığını ve bu tür alternatif uygulamalara yönelen hastaların ciddi zarar gördüğünü açıklıyor.

Editör: TE Bilisim