Suriye İdlib'de Mehmetçiğimize hain saldırı. Ülkemizde 27 Şubat perşembe günü gelen haber ile dakikalar geçmek bilmedi.  rejim güçleri Mehmetçiğimize hava saldırıları ülkemizi derin bir yasa boğdu. 

HATAY VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMALAR;

Hatay Valisi Rahmi Doğan 27 Şubat perşembe günü 23:45 sıralarında basın mensuplarına acılı haberi paylaştı. Cilvegözü sınır kapısından Türkiye'ye getirilen Mehmetçikler ilk tedavilerine alındı. Vali Doğan saatler sonra basın mensuplarına şehitlerimizin arttığı haberlerini verdi. 22 şehit haberinin ardından tedavisi devam eden askerlerden şehit düşenler oldu. Gece 04:00 sularında Vali Doğan basın mensuplarına açıklamasına göre 33 askerimiz hava saldırısı sonucu şehit oldu. Yaralı sayısı ise 32 olarak açıklandı. Diğer yandan tedavisi devam eden askerlerin hayati tehlikesi olan olmadığı yüreklere su serperken, Türkiye'nin talebi ile Nota acil toplantı yaptı.

NATO ACİL TOPLANDI;

Nato genel Sekreteri Stoltenberg Nato toplantısı sonrası basın mensuplarına baz açıklamalar yaptı. Açıklamalarında Nato Türkiye'ye destek veriyor açıklaması yaptı. Rusya ve suriye'ye saldırıların durdurulması için çağrıda bulundu.

İDLİBDE REJİM GÜÇLERİNE NEFES VERİLMİYOR;

Suriye İdlib'de hava saldırı sonrası yapılan açıklamalarda 1709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. 29 obüs, 15 zırhlı araç, 3 helikopter, 55 tank 10 Şubat tarihinden beridir etkisi hale getirildiği açıklandı.

ABD AÇIKLAMA YAPTI;

ABD'den de bazı açıklamalar geldi. "Esad rejimi, Rusya ve İran destekli güçler tarafından yapılan bu alçak saldırının derhal durdurulması yönünde çağrı yapmaya devam ediyoruz." denildi.

Editör: TE Bilisim